Zoeken


SSB Fieldday 2013

Fieldday 2013, legendarisch!

Na een jaar van tegenslag in de FD zijn we helemaal terug. 't Moet gezegd worden dat sommige andere UBA clubs al dachten dat het schaap verdronken was in KTK en hun kansen tot succes eindelijk toenamen. Niets daar van natuurlijk! We hebben veel geleerd in dat sabbatjaar en ons FD-station eens een grondige opknapbeurt gegeven als ook enkele technische aanpassingen gedaan. 15 jaar had ons FD station ons niet in de steek gelaten, maar wees gerust, zo’n tegenvaller is soms eens goed om terug alle neuzen in de wind te krijgen.

Weken voor de FD werden de plannen gesmeed en alles goed uitgedokterd. Hier en daar was iets aangepast in het reglement waar we rekening mee moesten houden. Alles werd tot in de puntjes voorbereid. De juiste personen op de juiste plaats, wie doet wat…, je kan het zo gek niet bedenken, maar de kleinste details resulteren tot succes. Wist je dat de FD een echte topsport is, transfers tot in de laatste dagen! Het opstellen van operators en loggers is echt geen sinecure! Op het laatste moment viel dan nog één van de topsporters uit omdat hij blijkbaar een beter aanbod kreeg bij andere deelnemers. Best dat de strategie werd medegedeeld een dag voor de FD, zo geen perslekken te veroorzaken.

De weergoden waren ons terug goed gezind en iedereen was om negen uur stipt aanwezig voor de opstelling. Natuurlijk de één wat frisser dan de andere, maar zonder veel woorden werd het draaiboek open gedaan en begonnen met de opstelling. Het was al een uitdaging op zicht om alle gewenste  antennes te plaatsen tegen 15 uur wanneer de FD begon. Iedereen hielp waar hij kon, en in geen tijd was alles geplaatst, getest en goed bevonden van onze CM. De antennes waren perfect afgeregeld, een tuner was echt niet nodig! Je moest dat zien, een weide vol koper, masten en meters coax. Ik zal geen opsomming doen van onze antennes, iedereen weet wat je nodig hebt voor te winnen….. ervaring?

Het uur der waarheid was aangebroken. We hebben werkelijk een vliegende start genomen! Alle voorbereidingen begon al in het begin zijn vruchten af te werpen. Een enorme QSO rate, uur na uur. Er waren geen woorden voor, alle operatoren en loggers hebben alles gegeven! Koortsachtig werden multiplayers gezocht en gelogd, KTK was back! Wat een team, de FD van 2013 kan nu al beschreven worden als legendarisch! Nog nooit is zo’n score behaald zonder hulp van niet amateuristische hulpmiddelen. Het was werkelijk de ervaring van iedereen , als ook onze keuze uit een enorm antennepark die ons zo’n resultaat heeft opgeleverd. Het smaakt naar meer en hopelijk mogen we in 2014 terug deel nemen met het zelfde team.

Ik wil via de weg iedereen bedanken voor de helpende hand! Was je één van het team,  was je één van de stations die ons een puntje gaf, was je die stille supporter of één van de bezoekers? We danken u voor de steun, samen hebben we er een leuk evenement van gemaakt . Bewust heb ik geen namen vermeld, zo heb ik niemand vergeten. KTK is terug, het paard  “Der Gulden Sporen” heeft terug eens gestampt met zijn spoor. Goesting om mee te doen in 2014, aarzel niet, een gemotiveerde helpende hand kunnen we altijd gebruiken! Tot op één van onze wekelijkse vergaderingen…….

OP9X