Zoeken


CW Fieldday 2017

 

CW velddag 2017-06-03

Vroeg in de ochtend was Andy ON7BA al in de weer om alle nodige materialen naar het velldag QTH te brengen, bedankt Andy voor uw logistieke steun, zonder dit was er geen FD.

Na een mooie score in 2016, was de uitdaging terug groot om het terug goed al da niet beter te doen.
Zaterdagochtend klokslag 9u kon de opbouw starten, dit onder een gematigde maar aangename temperatuur werd er gestart.
De weergoden waren ons blijkbaar goed gezind.
Alles verliep vlekkeloos zoals een goed geoliede machine, dit onder de deskundige leiding van Roland ON6HH en onze mast specialist ON4PQ.
Antennes afgeregeld, station opgesteld en startens klaargemaakt, konden we s'middags met een gerust hart rustig afwachten op de start.
De groep had er blijkbaar minder zin in, na 30sec stopte hij van draaien een vuile bougie was de oorzaak.
Andy ON7BA de technieker van dienst herstelde dit in een handomdraai.
Om stipt 17u lokaal gaf Dirk ON4CT er direct een lap op, de condities bij start? ja die konden beter zijn maar in de nachtelijke uren  kon Lieven en Jelle veel goed maken. Ja een vuurdoop voor Jelle die na een werkdag het toch nog zag zitten om naast een contest machine als LIEVEN de strijd naar de overwinning verder te zetten. Proficiat Jelle.
Lieven en Jelle werden afgelost door Luc ON7KZ en terug met een nieuwkomer in het CW gebeuren Filip ON4BIT, aangezien de condities terug afnamen kon ON4BIT op een rustig tempo de smaak volledig te pakken krijgen. Next year again Filip??
Niet te min hebben we 933 QSO’s gemaakt en 87 Multiplayers. Als dit voldoende zal zijn voor de eerste plaats is sterk te betwijfelen maar we hebben alles gegeven.
Een velddag zonder een broodje met een BBQ worst op zondag middag zou geen velddag zijn, Tim bedankt om dit item terug voor uw rekening te nemen.
Bedankt ook de gast operatoren en iedereen voor de punten, de medewerking en als ook voor de tijd die je hebt vrij willen maken om er terug een leuk clubgebeuren van te maken.
Op naar de SSB velddag!
Het velddag team