Zoeken


Velddag algemeen


De velddag is een vaste waarde in onze vereniging. Jaarlijks, op het eerste weekend van juni en september stellen we ons clubstation te velde op en dit op onze vaste stek te Moorslede of Gullegem.

Het doel van de velddagen is het maken van radioverbindingen onder primitieve omstandigheden. De nadruk van de velddag is het aantonen van onze paraatheid bij het verzorgen van communicatie in noodgevallen en veel minder op het wedstrijdelement. Bij noodgevallen weten we niet waar en onder welke omstandigheden onze apparatuur en diensten ingezet kunnen worden. Vandaar de noodzaak om tijdens de velddag  aan te tonen dat we een volledig autonoom radiostation kunnen opbouwen en bedienen en dit in een korte tijdspanne.

In deze rubriek zal ik jullie verder informeren met verslagen en mooi foto's van de velddagen die er aankomen in 2008. Zet alvast de datums op uw kalender, zo kan u ook eens in clubverband deelnemen aan de velddag, gegarandeerd veel plezier! Mocht u interesse hebben voor mee te doen als Operator, logger of opbouwen van het station, dan kan u me altijd een mailtje sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aanspreken in één van onze ledenvergaderingen.

Met vriendelijke groeten,

Luc ON7KZ