Zoeken


Opleiding

 Sectie KTK : CW opleiding

Op 10 februari 2018 start voor de 3° maal de cw cursus in KTK onder de deskundige leiding van Lieven ON4PQ.
Iedere zaterdag van 14.30h tot 16.30h en dit gedurende 15 weken.
De opleiding gaat door in ons clublokaal van KTK, Rijkswachtstraat 1, 1st verdiep, 8500 Kortrijk.


Inschrijven en inlichtingen bij Lieven Wybo – ON4PQ
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


  

BASISVURGUNNING ON3 in oktober 2017

De basis-vergunning geeft je de mogelijkheid om op een eenvoudige en relatief gemakkelijke manier een radioamateur-zendvergunning te behalen. Het examen bestaat uit 2 delen: een praktische proef die afgelegd kan worden na afloop van een opleiding gegeven in een UBA-sectie (lokale afdeling) en een theoretisch examen afgenomen door het BIPT. De opleidingen in de UBA-secties bereiden u zowel voor op de praktische proef als op het BIPT examen. Met een slaagpercentage van ruim 90% hebben onze opleidingen hun degelijkheid bewezen. Houders van een basis-vergunning hebben met een beperkt zendvermogen toegang tot alle radioamateur-banden tussen 3,5 MHz (80 m) en 440 MHz (70 cm).

 

CURSUS en PRAKTIJKEXAMEN BASISVERGUNNING

Bij voldoende geïnteresseerden wordt deze opleidingen georganiseerd 2de helft 2017
(minimum 3 inschrijvingen vóór 15 augustus 2017)

 

Waar : UBA clublokaal KTK, Rijkswachtstraat 1, 8500 Kortrijk

 

■ Zaterdagnamiddag 07 oktober 2017 van 14 tot 18u00
■ Zaterdagnamiddag 14 oktober 2017 van 14 tot 18u00
■ Zaterdagnamiddag 21 oktober 2017 van 14 tot 18u00
■ Zaterdagnamiddag 28 oktober2017 van 14 tot 18u00
■ Praktische proef op zaterdagnamiddag 04 november 2017 vanaf 14u00

 

Hierbij wordt gebruik gemaakt van het handboek basis-vergunning van de UBA ter plaatse te verkrijgen aan de prijs van 5 euro. Er worden 4 zaterdagnamiddagen voorzien om de leerstof samen door te nemen met de aanwezige lesgever. Wie niet aanwezig is op deze dagen wordt niet toegelaten tot het examen.

De lessen zijn GRATIS voor UBA-KTK leden (handboek niet !!!!). Niet KTK leden (wel UBA lid) betalen een bijdrage van 20€. Deze bijdrage bevat inclusief het handboek. (indien reeds in het bezit wordt deze in mindering gebracht)

Het is ten sterkste aangeraden het proefexamen te komen oefenen op de PC in het lokaal. De praktijkles is verplicht te volgen dit om kennis te kunnen maken met de toestellen die zullen gebruikt worden tijdens het examen. Geslaagd zijn in het praktijkexamen is een voorwaarde om te kunnen deelnemen aan het theoretisch examen bij BIPT in Brussel. Voor het theoretisch examen in Brussel moet men 80 % behalen.

 

Inschrijvingen en inlichtingen bij Luc ON7KZ, email : on7kz @ ktk.be

 

HAREC LICENTIE

 De HAREC-vergunning geeft onbeperkte toegang tot alle radioamateur-banden.  De leerstof voor het examen omvat gevorderde kennis in verband met reglementering, elektriciteit, elektronica in het algemeen en HF-toepassingen in het bijzonder, modulatie en de-modulatie, zenders en ontvangers, transmissie-lijnen en antennes, propagatie van radio-golven, digitale signaalverwerking, meet-toestellen en meten, EMC, veiligheid.

 

 Al deze leerstof is bevat in het "HAREC HANDBOEK" uitgegeven door de UBA en te verkrijgen in UBA-KTK  voor de prijs van 25 euro.Er is ook gratis een proefexamen op PC beschikbaar en dit op de site van BIPT.

 

Houders van een HAREC-vergunning krijgen toegang tot niet minder dan 23 radioamateur-banden tussen 135 kHz en 250 GHz met een zendvermogen dat, afhankelijk van de frequentie, tot 1000 W kan bedragen. Verder mag de houder van een HAREC-vergunning zelf zend-toestellen ontwerpen en bouwen alsook bestaande toestellen wijzigen.

 

 Verder wordt de Belgische HAREC-vergunning via CEPT aanbevelingen T/R 61-01 en T/R 61-02 in de meeste Europese landen (en tal van niet-Europese landen) erkend en kan men zonder verdere formaliteiten gedurende een periode van 3 maanden vanuit deze landen actief zijn of, als men er langer verblijft, zonder bijkomende examens af te leggen een buitenlandse vergunning aanvragen.

 

 

 

Link naar infopagina van de ON3-opleiding : klik