Zoeken


ARDF - Verslag Wingene 16/08/2014

 

 

Zaterdag 16 augustus 2014... niettegenstaande 'de zomer voorbij zou zijn' was het een prachtige zonovergoten dag.

 

Om 9u vertrokken Donald ON7QR en uw reporter van dienst richting Wingene om de vosjes uit te zetten die later zouden gevangen worden. We waren omstreek 10 uur ter plaatse, de vossen werden gesynchroniseerd om stipt om 13u30 in de lucht te komen.

 

Toen konden we vertrekken om de vosjes uit te zetten. Een mooi parkoers van ongeveer 7,3 km was uitgestippeld en we vertrokken op pad (in volgorde van uitzetten 4 - 3 - 1). Bij onze voorlaatste vos (5) aangekomen bleek er een probleem te zijn. Geen paniek, we hadden er nog eentje mee en plaatsten vos 2 in de plaats. Voor de sportievelingen/competitielopers gaf dit geen probleem, gezien ze toch geen lokatie weten. Voor de recreanten / wandelaars hadden we een alternatieve kaart voorzien met grote cirkels waarin de vossen hoorbaar waren, kwestie van toch iets of wat zekerheid in te bouwen. We hadden echter geen rekening gehouden met de wisseling tussen vos 5 en vos 2 waardoor sommigen zich hebben laten vangen. Een wijze les geleerd...

 

Het probleem met vos 5 werd opgelost (een IC die niet volledig in de print zat), en werd opnieuw uitgezet.

 

Toen was het wachten op de aankomst van de deelnemers en met spanning wachten tot de vossen in de lucht zouden komen.

 

13u30... geen signalen. Na een 2-tal minuten kwamen toch enkele vossen in de lucht, echter van synchronisatie bleek niet veel te kloppen. Kort overleg en de fiets op in een nieuwe olympische tijd alle vossen manueel in de lucht te steken. Onderweg nog een laatste controle en alle vossen bleken nu wel in de lucht te zitten in de juiste volgorde, al bleken sommigen niet heel sterk.

 

Iets later dan gepland konden de eersten dan toch vertrekken.

 

Marc ON4FOX was als eerste terug in een tijd van amper 52min, gevolgd door Norbert ON4ANE in een tijd van 59min. Faid was derde in een tijd van 1u07. (Volledige uitslag is terug te vinden op de UBA site).

 

Iedereen bleek moeite te hebben gehad met vos 3 die wel heel zwak was. Blijkbaar heeft hij de ontploffing, Donald kan u er meer over vertellen ;-) toch niet zo goed overleefd.

In ieder geval was het, ondanks de vertraging en de zwakkere signalen, voor iedereen een geslaagde namiddag.

 

Ook vele KTK-ers waren aanwezig, meestal vergezeld van hun xyl, waarvoor dank.

Als organisatoren is het steeds leuk om een pak deelnemers te hebben, en deze mensen een leuke en leerrijke namiddag te bezorgen. Dit blijkt ook uit de talrijke positieve reacties die we achteraf mochten ontvangen.

Uiteraard werd iedereen met een award bedacht.

 

Wie de smaak te pakken heeft, volgende ARDF activiteit is een Fox-O-ring in Gent (stadswandeling) op zaterdag 30 augustus (zie kalender op UBA site).

De volgende jacht door KTK ingericht wordt Westouter op zaterdag 8 november (op 2 meter)

 

 

Tot de volgende keer …………… misschien.

Tim - ON5HC.

 

Hieronder enkele sfeerbeelden.