Zoeken


ARDF - Verslag Fox-O-Ring WILDENBURG WINGENE

 

Zaterdag 10 augustus 2013.

 

Zoals aangekondigd was het mooi weer, aangenaam voor een goede vossenjacht of wandeling. Stipt om 9h30 trokken we het bos in geladen met twee fietstassen vol vosjes en markeertangen.
Alles liep goed alleen vosje nr 3 kwam buiten bewustzijn door een ongelukkige val en moest terug mee naar de stal en werd dan ook van de kaart verwijderd.
Terug aan de start, juist op tijd om de nodige aanpassing te doen op de wandelkaart en het inwendige van het nodige te voorzien.
Daar was de eerste deelnemer al. Ook de andere lieten niet lang op zich wachten alhoewel het een vrije start was tussen 13 en 14h, 11 lopers en 9 wandelaars. Iedereen vertrok vol goede moed op zoek naar de 14 vosjes verstopt langs het vrije parkoers die bestond uit een deel goed verharde wegen en een ander uit grote en kleine bospaden. De vosjes blaften uit volle borst al moet gezegd dat er een paar waren met een klein borstje. Na juist geteld 96min kwam de eerste jager zich terug melden met een prikkaart vol gaatjes, de vosjes hadden heel gewillig hun tandjes door het kaartje gedrukt. En dan te weten dat het volledige parkoers 10,6km lang was lang in de ideale looplijn. De deelnemers waren zeer aan elkaar  gewaagd ze kwamen telkens met zeer weinig tijdsverschil binnen. Er was wel een zeer gedreven jager tussen die in zijn druk zoeken op de kaart en naar de vosjes toch wel vergeten was dat er een vosje was die een andere naam blafte en zo dacht hij, die prik ik niet. Oei oei Tim daar gaat je  mooie 4de plaats, maar toch kwam hij net als alle andere, zowel lopers als wandelaars blij gezind terug aan de aankomst waar er gezellig gebabbeld werd bij een verfrissing. Er werden veel ervaringen uitgewisseld en zo kon elkeen iets van een ander leren. Ondertussen zijn we de vosjes terug gaan oppikken en het werd terug stil in het bos. De andere diertjes konden terug uit hun holletje komen en konden zij net als de inrichters  goedlachs terug rond huppelen. Dan terug richting QTH waar we nu al nadenken over een volgende keer.

 

Aan alle deelnemers een hartelijke dank voor jullie aanwezigheid, een echte steun.

 

Groetjes 73 ON7QR

Donald

 

 
 De uitslag is hier te vinden.  http://www.uba.be/sites/default/files/uploads/ardf/10082013Wingene.pdf