Zoeken


ARDF - Verslag De Panne 29 juni 2013


Het was toch wel weer een uitgelezen dag zeker.
Wat we in de loop van de voorafgaande week niet verwachten hadden was waar, zoals voorspeld door weerman Tim was er voor zaterdag mooie weer voorspelt die een mooie vossenjacht zou toelaten.
En ja, dit is het geworden, een pracht jacht, stipt op het afgesproken uur en plaats waren alle medewerkers daar.
Om 9h15 werden de vossen gesynchroniseerd de 80m vossen waren wat nukkig maar na wat aansporen waren ze dan toch bereid tot medewerking. We konden op pad om ze op de uitgekozen plaatsen te verbergen.
Tim ON5HC die ja het mag gezegd worden de sterkste benen bezit heeft het meest lastige deel voor hem nam (bedankt Tim), alles was ruim op tijd klaar.
Tegen de middag kwamen de eerste jagers piepen hoe het liep. Uiteraard hielden we alles netjes geheim.
Ook de vossen deden goed mee door mooi op het voorop gesteld uur opgang te komen, zoals verwacht zou "vos 5" het zeer lastig gaan maken, daar Tim voor hem een zeer goede burcht had uitgezocht.
De eerste deelnemer kon vertrekken en na een 20 tal minuten waren alle jagers op pad.
Ondertussen waren ook de recreanten aan de start om de 80 meter vossen te gaan opsporen tussen het struikgewas van het Calmynbos.
De zon deed goed mee. In de schaduw van de bomen was het prettig wandelen voor de 80 meter jagers. Alleen jammer dat de leden van KTK toch een zo druk leven hebben want er kwam er geen eentje aan de start.
Of mochten ze misschien niet buiten van de (x)YL???…. verras haar de volgende keer en neem haar mee wandelen.
In elk geval kwamen zowel de 80m jagers als de 2m jagers met een blij gezicht terug aan de aankomst, al moet gezegd worden dat er op dat van de 2meter jagers wel enige sporen van de inspanning te zien waren.
Maar met de welkome verfrissing die onze club KTK aanbood was daar al rap niets meer van te merken. Er werd druk heen en weer gepraat over de jacht en hoe ze het de volgende keer zullen proberen.
En wij maar zwijgen over hoe we het de volgende keer zullen doen.   
Uiteraard werd iedereen met een award bedacht.

Tot de volgende keer ……………misschien.

Door ON7QR.

 

Hieronder enkele sfeerbeelden.