SSB Fieldday  2-3 September 2017

Na enkele weken voorbereiding was het eindelijk zover, SSB Fieldday editie 2017.
Zoals het nu al enkele jaren het geval is werd ons weer de prachtige locatie aan de watertoren te Gullegem ter beschikking gesteld. Bedankt Francis voor het lobbywerk.
Op vrijdagavond werd de caravan ( de door Tim – ON5HC en Francis – ON8AZ ter plaatse gebracht.
Tevens werd al het materiaal ook ingeladen om het de zaterdagmorgen direct voorhanden te hebben.
Op zaterdagmorgen om 9h00 stipt ,onder eigenlijk ideale weersomstandigheden, werd er begonnen met de opbouw van het antennepark en toebehoren.
Dit jaar werd besloten om eerst de generator te plaatsen en de verlengkabel te voorzien naar de frigo, kwestie van de drank reeds de kans te geven om op “koel” temperatuur te komen.
Met de gebundelde jaren ervaring van Roland – ON6HH en Lieven – ON4PQ als coördinators liep alles gesmeerd.
Terwijl dat ondergetekende, Frank – ON4KZ, Johan - ON5RD en Erik – ON3SU hielpen om de grote ktk mast in orde te brengen ,waren Francis en Roland bezig met het leggen van de radialen en het plaatsen van de 40m vertical.
Ondertussen was Tim – ON5HC bezig met de shack in te richten.
De luisterantenne werd als laatste geplaatst en tegen de middag was het station operationeel.
Tijd om de inwendige mens te versterken was er dus genoeg. Deze keer werd er geopteerd ,voor de liefhebbers, om een “frietje te gaan stekken” in het naburige “Sente”.
Rond 13h00 waren we terug op het velddag QTH en konden de laatste details afgewerkt worden en werd het station in contest modus opgestart.
Rond 14h15 was Dirk – ON4CT ter plaatste om de eerste shift samen met ondergetekende aan te vatten. Alles werd nog eens gecheckt op de goede werking, er werden een paar pre-fieldday QSO’s gedraaid en om klokslag 15h00, onder begeleiding van een op een “thunderstorm” lijkende regenvlaag, werd er dan gestart voor echt.
Groot was onze verbazing toen we hoorden van bezoeker Urbain - ON7KX dat er geen druppel in Lendelede gevallen was.
Om 19h00 werden we afgelost door Lieven – ON4PQ met Fero – ON9EEE als coöperator.
Rond 23h00 was het de beurt aan Francis – ON8AZ en “multisearcher” Tim – ON5HC.
Deze werden op hun beurt, om 3h00, afgelost door Frank – ON4KZ en als bijzitters ,in een gedeelde shift, ON6PJ en ondergetekende.
Om 7h00 mocht ik dan, samen met Roland – ON6HH ,de micro overnemen.
We deden verder op 80m, waar Frank gekomen was, en we werkten direct meerdere stations (sorry Frank ;-) ) daarom werd besloten om maar naar 40m,of zelfs 160m over te schakelen indien er een multi te werken was of een ander ingeschreven station.
Om 10h00 werd er dan overgeschakeld naar 40m.Het was direct bingo, we werkten weer het ene na het andere station. Roland kan het beamen, onze shift is voorbij gevlogen.
Rond 11h00 was het dan de beurt aan Fero - ON9EEE en zoals je op de foto’s kan zien met verschillende ,zelfs zeer jeugdige, coöperatoren. Terwijl hij aan het runnen was, was het Apérotime voor de anderen.
Lieven ontpopte zich als “Picon au vin blanc” samensteller. Tnx Erik voor de ingrediënten.
Terwijl we aan het aperitieven waren, was Tim druk in de weer om de traditionele BBQ worsten klaar te maken.
Ondertussen kregen we veel belangstelling van de deelnemers van een fotozoektocht en kregen we de bewoners van het Watertorenhuis op bezoek met hun paardengespan.
Rond 12h30 was het zover, de worsten waren klaar en we konden beginnen genieten ervan.
Om Fero ook de kans te geven om te eten, hebben Lieven en ik wat verder gedaan in zijn plaats. Terwijl Lieven in zijn onnavolgbare stijl het ene na het andere QSO maakte, kon ik nog enkele multi’s via de 2e VFO scoren.
Van zodra Fero gegeten had, was hij “bekitteld “ om verder te doen. Zo geraakten we de klok rond en was de tijd gekomen om af te breken.
Alles werd in een mum van tijd ontmanteld en weggestoken door de nog aanwezigen. Tnx aan Gwen en Isabelle – ON3IL om , ondanks een pijnlijke pols van Isabelle, ook mee te helpen.
Na een laatste inspectie ronde van het veld konden we nog genieten van een frisse pint of frisdrank.
Ik denk dat iedereen met een goed gevoel naar huis is gegaan. Tim, Isabelle, Gwen en ik zijn nog samen naar KTK gereden om de caravan te gaan stallen en het overige materiaal terug in het lokaal te deponeren.
Voila, als laatste wil ik nog iedereen bedanken voor de deelname en/of het bezoek. Sorry als ik namen vergeten ben te vermelden in het verslag, de drukte weet je wel ;-)
Hopelijk tot volgend jaar, dan geven we er weer een lap op.

Reporter van dienst: Andy – ON7BA

 

.