Zoeken


20 mei 2011 Voordracht: WO I en communicatie door ON8PV

 

Beste KTK leden,

Het klinkt als een cliché maar de afwezigen hadden ongelijk. Vrijdag 20 mei is Philippe ON8PV een voordracht komen geven over de communicatiemiddelen tijdens de voorbije oorlogen.
We hadden van andere secties al het signaal gekregen dat deze voordracht zeer interessant was, en we waren dan ook zeer blij dat Philippe toestemde om deze bij ons te komen voordragen.
Zoals Philippe zelf aangaf het is begonnen als een hobby maar uitgegroeid tot een passie.
Een passie waar alle ktk leden die avond hebben van mogen meegenieten.
Bij oorlog en communicatiemiddelen denken we spontaan aan de antennes die we allemaal kennen van op de legervoertuigen, of in de oorlog films maar wie zich verdiept in die materie zal zien dat er een lange weg is afgelegd.
In acht genomen dat we hier slechts spreken over een goede 100 jaar geschiedenis.
Ik ben er heilig van overtuigd dat termen als TSF, heliograaf, dugout, voor de meeste onder ons vreemd klinken, maar Philippe heeft ons meegenomen doorheen de geschiedenis van de voorbije oorlogen met zo vaak waar mogelijk  het accent te leggen op de dat ogenblik bestaande communicatiemiddelen.
Het is haast niet te  geloven dat sommige middelen zoals de heliograaf nog steeds gebruikt worden in de hedendaagse oorlogvoering. Heliograaf.(bron wikipedia).
Een volledig verslag schrijven over wat Philippe ons allemaal heeft verteld aan de hand van de presentatie of didactisch materiaal is haast een onmogelijke taak.
Mag ik dan in naam van het bestuur Philippe bedanken voor de aangename avond en wens hem veel succes met de hobby.

Met dank aan onze fotograaf van dienst voor deze avond ON7SD