Marke 26 augustus 2018

Het is weer zover, de jaarlijkse BBQ van KTK ,die doorgaat in het OC van Marke, kan van start gaan.
Weliswaar waren er dit jaar minder aanwezigen dan vorig jaar maar met ongeveer 43 personen werd het net zo gezellig.
Traditie getrouw waren er terug mensen ,op de zondagmorgen, vroeg in de weer om alles klaar te zetten. De tafels en stoelen werden geplaatst, de borrelhapjes verdeeld over schaaltjes enz.
Er werd voorzien om de apero vanaf 12h00 buiten te kunnen schenken ,maar de weergoden dachten daar anders over. Niet getreurd, binnen was het warm en plaats genoeg.
BBQ dat betekent meestal dat er iemand zich moet opofferen om te zorgen dat al het nodige aanwezig is, het vuur aanwakkeren, het vlees op het vuur leggen, enz maar nee hoor!, er werd weer gebruik gemaakt van de professionele hulp van het “BBQ for You” team.
Want inderdaad, terwijl wij mochten aperitieven, werd alles door hen voorbereid zodat we rond 13h00 maar ,nadat Tim ON5HC een korte speech gehouden had, onze voeten onder tafel te schuiven hadden .
Er werd weer gekozen voor het “Grand Buffet” menu. Dit bestond uit 5 stukken vlees per persoon, met als groenten : sla, tomaat, wortel, suikerbonen, selder, rode biet, bloemkool samen met koude aardappelen en/of pastasalade.
Tevens waren er ook de nodige sausen (mayonaise, cocktail, ketchup ) en brood voorzien.
Enfin, er werd aangeschoven, doorgeschoven, gekozen, gedegusteerd, gepeuzeld, geknabbeld, verorberd, kortom het werd allemaal letterlijk en figuurlijk fel gesmaakt.
Dat dit alles heerlijk smaakt bij een glaasje wijn, bier of frisdrankje heeft geen uitleg nodig.
Na het eten werd er nog traditioneel koffie met koekjes enz. geserveerd. Ondertussen werd er nog ,tussen pot en pint (of wat men wilde) ,druk nagepraat en anekdotes opgehaald.
Tegen 17h30 waren de laatste deelnemers vertrokken en kon de opkuis beginnen.
Zoals je leest heeft iedere deelnemer weer van kunnen genieten van een ,in mijn ogen, geslaagde barbecue. Wij zullen er zeker ,bij leven en welzijn ,weer bij zijn volgend jaar.
En zoals ieder jaar kunnen we herhalen : de afwezigen hadden ongelijk.
Bij deze bedanken we nog de verschillende mensen ,ik zal er geen namen opplakken om niemand te vergeten ,die “den toog” verzorgden, de afwas deden, zorgden dat we niet zonder drank aan tafel vielen, de opkuis deden enz. Dat zijn ook jobs die we dikwijls over het hoofd zien.
Verslaggever van dienst:
Andy – ON7BA

.