Marke 27 augustus 2017

Het is zondagmorgen 10h30 en het is het al druk in het OC te Marke. Isabelle, Christine en Tim zijn al druk bezig om alles in orde te maken voor de BBQ, die hier straks zal doorgaan.
De drank wordt koel gezet, de tafels worden gezet en de versnaperingen klaar gezet.
De 54 ingeschreven deelnemers worden verwacht tegen 12u00.
Rond 11h30 komen de vroege vogels toe en tegen 12h00 vindt iedereen stilaan zijn weg naar het OC.
Een glaasje Cava of een fruitsapje of iets anders (klant is koning) bij het binnenkomen, als aperitief, gaat er altijd in.
Ondertussen waren de mensen van de traiteur druk bezig om alles in gereedheid te brengen om de hongerige magen te vullen.
Een rijkelijk voorziene groentetafel en voor iedereen de keuze uit 5 stukken vlees waren het resultaat. Ik denk niet dat iemand met honger naar huis gegaan is.
Het zonnetje en de matige wind droegen bij tot een optimale barbecue sfeer.
Na de aperitief werd er nog geposeerd voor een groepsfoto en na het openingswoord van Frank ON4KZ ,die het had over voorbije activiteiten en nog op til staande activiteiten enz., kon er rond 13h30 aangeschoven worden om zijn of haar bord te vullen.
Dat dit alles heerlijk smaakt bij het glaasje wijn, bier of frisdrankje heeft geen uitleg nodig.
Na het eten werd er nog traditioneel koffie met koekjes enz. geserveerd. Ondertussen werd er nog ,tussen pot en pint (of wat men wilde) ,druk nagepraat en anekdotes opgehaald.
Tegen 17h30 waren de laatste deelnemers vertrokken en kon de opkuis beginnen.
Zoals je leest heeft iedereen er weer van kunnen genieten van een weer geslaagde barbecue. Wij zullen er zeker ,bij leven en welzijn ,weer bij zijn volgend jaar.
En zoals ieder jaar kunnen we herhalen : de afwezigen hadden ongelijk.
Bij deze bedanken we nog de verschillende mensen ,ik zal er geen namen opplakken om niemand te vergeten ,die “den toog” verzorgden, de afwas deden, zorgden dat we niet zonder drank aan tafel vielen, de opkuis deden enz.
Dat zijn ook jobs die we dikwijls over het hoofd zien.

Verslaggever van dienst:
Andy – ON7BA

.